Hvordan teste kokain?

Bruk av test-kits gir ingen garanti for rent stoff og kan kun identifisere en gitt rekke med stoffer. Ingen stoffer er 100 % sikre selv om testing er gjennomført. Professjonell rusmiddelanalyse gjennom tjenester som Energy Control er alltid det sikreste dersom det er tilgjengelig. Annen skadeforebyggende informasjon om rusmidler finnes blant annet hos RusopplysningenVi understreker videre at vårt mål utelukkende er å forebygge skader, og at vi hverken legitimerer eller oppfordrer til ulovlig bruk av rusmidler.

Videoinstruksjoner

Hvordan teste?

Forberedelser

  • Ta reagensene ut av kjøleskap/fryser og vent til innholdet har romtemperatur før korkene åpnes og testing starter. Dette er for å unngå kondens i flasken og for å ha riktig reaksjonstemperatur.
  • Gjør klar en telefon for filming av reaksjonen. Fargeendringene kan gå raskt og det vil være nyttig å ha filmet hele reaksjonsforløpet.
  • Knus det du tester til et pulver før du begynner.
  • Bruk nødvendig verneutstyr (hansker og briller) og test i et ventilert område. Flere av testreagensene er etsende og giftige. 

Testing av kokain

  • Legg pulver på størrelse med et saltkorn ( ●) i fem av nedsenkningene i testplaten som følger med i testsettet. Testplaten må være helt ren og tørr. Alternativt kan andre overflater av lys keramikk brukes, f.eks en tallerken eller undersiden av en kopp. Merk at for store mengder kan gi for sterke reaksjoner som er vanskelige å tyde.
  • Drypp maks én til to dråper av testreagensene på stoffet du tester og observer/film reaksjonene. Gjør deg helt ferdig med én testreagens før du går videre til neste. 
  • Sammenlign fargeendringene med tabellen som følger med eller den under. NB! Ved testing med Scott skal all væske bli blå umiddelbart med kontakt med pulveret. Om bare selve pulveret blir blått teller dette som et negativt resultat. 

Etter testing

  • Hell bakepulver/natron over testplaten for å nøytralisere kjemikaliene. 
  • Vask testplaten under rennende vann. Bruk verneutstyr og unngå søl/sprut.
  • Sett flaskene tilbake i den medfølgende hvite boksen og plasser den i kjølseskap eller fryser. Se medfølgende instruksjonsark eller FAQ for mer informasjon om lagring. NB! Liebermann og Ehrlich må ikke oppbevares i fryser, kun i kjøleskap.

Reaksjonsoversikter

Test-kit for kokain (kjøp)

TestreagensFargereaksjon kokain
MarquisIngen fargeendring
MeckeIngen fargeendring
LiebermannSvakt gul
EhrlichIngen fargeendring
ScottUmiddelbart blått (all væsken)

Resterende reagenser (kjøp)

TestreagensFargereaksjon kokain
MandelinSvakt oransje
Robadope A + BIngen fargeendring
FroehdeIngen fargeendring
Simon's A + BBlå flekker
HofmannIngen fargeendring

Klikk på bildet for større versjon