Hvordan teste LSD?

Bruk av test-kits gir ingen garanti for rent stoff og kan kun identifisere en gitt rekke med stoffer. Ingen stoffer er 100 % sikre selv om testing er gjennomført. Professjonell rusmiddelanalyse gjennom tjenester som Energy Control er alltid det sikreste dersom det er tilgjengelig. Annen skadeforebyggende informasjon om rusmidler finnes blant annet hos RusopplysningenVi understreker videre at vårt mål utelukkende er å forebygge skader, og at vi hverken legitimerer eller oppfordrer til ulovlig bruk av rusmidler.

Videoinstruksjoner

Hvordan teste?

Forberedelser

  • Ta reagensene ut av kjøleskap/fryser og vent til innholdet har romtemperatur før korkene åpnes og testing starter. Dette er for å unngå kondens i flasken og for å ha riktig reaksjonstemperatur.
  • Gjør klar en telefon for filming av reaksjonen. Fargeendringene kan gå raskt og det vil være nyttig å ha filmet hele reaksjonsforløpet.
  • Bruk nødvendig verneutstyr (hansker og briller) og test i et ventilert område. Flere av testreagensene er etsende og giftige. 

Testing av LSD

  • Klipp av to bittesmå biter av en lapp og plasser de i to av nedsenkningene i testplaten som følger med testsettet. Testplaten må være helt ren og tørr. Alternativt kan andre overflater av lys keramikk brukes, f.eks en tallerken eller undersiden av en kopp. Merk at for store mengder kan gi for sterke reaksjoner som er vanskelige å tyde.
  • Drypp maks én til to dråper av testreagensene Ehrlich og Hofmann på bitene du tester og observer/film reaksjonene. Gjør deg helt ferdig med én testreagens før du går videre til neste. Marquis og Mecke bør kun brukes dersom Ehrlich og Hofmann indikerer andre stoffer enn LSD.
  • Sammenlign fargeendringene med tabellen som følger med eller den under. 

Etter testing

  • Hell bakepulver/natron over testplaten for å nøytralisere kjemikaliene. 
  • Vask testplaten under rennende vann. Bruk verneutstyr og unngå søl/sprut.
  • Sett flaskene tilbake i den medfølgende hvite boksen og plasser den i kjølseskap eller fryser. Se medfølgende instruksjonsark eller FAQ for mer informasjon om lagring.

Reaksjonsoversikter

Test-kit for LSD (kjøp)

TestreagensFargereaksjon LSD
EhrlichRosa / Lilla / Blå
HofmannGradvis blå ➟ mørk blå
MarquisIngen reaksjon / forkulling av papiret
MeckeIngen reaksjon / forkulling av papiret

Resterende reagenser (kjøp)

TestreagensFargereaksjon LSD
MandelinIngen reaksjon / forkulling av papiret
LiebermannIngen reaksjon / forkulling av papiret
FroehdeIngen reaksjon / forkulling av papiret
Robadope A + BIngen fargeendring
Simon's A + BIngen fargeendring
ScottIngen fargeendring

Klikk på bildet for større versjon